fredag 1 juli 2016

Rogen vecka 24-25 2016

Jag och Robert tog vår årliga resa till fjällen, i år blev det ner till Rogen en vecka. Vi packade ner alldeles för mycket i våra ryggsäckar, drygt 40kg var. Är så när man inte vill lämna några drag hemma.. Vandringen ner var tuff och efter 50m började Robert få kramp, han hade inte justerat in ryggsäcken optimalt. Efter justering så gick det bättre, väl framme vid båten så rodde vi till en ö jag har tältat vid andra gånger.

Dag 2 var det kanonväder och vi fick lite öring och Robert fick en röding, jag tappade en fin rödskimmrande röding som sa hejdå vid båten. Hade ett monsterhugg men släppte ganska omgående.

Torsdag till söndag blåste det som fan hela tiden, vi kämpade på i stormbyarna men det var helt dött med fisket. Blev en del folk på ön, ett gäng norrmänn sedan kom ett gäng tyskar och alla stannade kvar på ön pga av vinden. De gjorde rätt som stannade på ön för det blåste helt sanslöst.

På lördagen drog vi in till Funäsdalen och käkade pizza och hämtade mer mat för vi hade bara tagit med mat tills lördagen. Men vi bestämde att stanna hela veckan i Rogen för ingen annan verkade ha nåt toppenfiske nån annanstans. Var riktigt tufft att ro sträckan fram och tillbaka, en våg drog hela båten ca 4 meter, träffade två killar från funäsdalen som hade varit ute med kanot och var på väg tillbaka. Såg lite slitna ut och det förstår med tanke på hur vinden var.

Vi tog även med mitt portabla ekolod samt batteri, det funkade inte på båten vi hyrde så det kändes nödvändigt att traska runt med..














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar